درمان سکته مغزی از بروز عوارض جبران ناپذیری چون فلجی، معلولیت عضو و حتی کج شدگی صورت و بدن پیشگیری می کند. سکته مغزی یکی از بیماری های شایع در میان افراد است. در صورتی که نزدیکانتان به این بیماری مبتلا هستند، برای درمان سکته مغزی تا انتهای مقاله با ما باشید.
تماس با اورژانس اولین قدم در درمان سکته مغزی
اولین قدم برای درمان سکته مغزی، تماس با اورژانس است. در صورتی که فردی با علائم سکته مغزی مشاهده کردید، سریعا با اورژانس تماس بگیرید. هرگز خودتان جهت انتقال بیمار با اورژانس تماس نگیرید.
روند درمان بیمارانی که با آمبولانس منتقل می شوند، بسیار سریعتر و بهتر پیش می رود. زیرا پرستاران عزیز در طی مسیر عملیات نجات بیمار را آغاز می کنند.
برای شنیدن صحبت ها و توصیه های دکتر شهاب کمالی درباره جراحی ها و بیماری های مغز و اعصاب، از صفحه اینستاگرام یا کانال آپارات دکتر دیدن کنید.
تشخیص سکته مغزی:
پزشک متخصص مغز و اعصاب برای تشخیص سکته مغزی، مراحل زیر را طی می کند.
- اقدام به معاینه فیزیکی می کند. در این مرحله یک شرح حال از بیمار گرفته و سوالاتی درباره علائم و زمان شروع علائم، سابقه بیماری و … می پرسد.
- پس از آن اقدام به معاینه جسمی بیمار کرده و علائم حیاتی بیمار را اندازه گیری می کند.
- برای تشخیص دقیق تر، تست های تصویربرداری چون سی تی اسکن از مغز را تجویز می کند و نتایج را بررسی می کند.
درمان سکته مغزی:
درمان سکته مغزی با توجه به نوع سکته مغزی متفاوت است. روش های درمان سکته مغزی عبارتند از :
درمان سکته مغزی ایسکمیک
این نوع سکته مغزی ایسکمیک به علت لخته شدن خون ایجاد میشود. نوع درمان سکته مغزی ایسکمیک به زمان مراجعه بیمار به پزشک بستگی دارد.
درمان دارویی
در صورتی که در 3 ساعت اول بروز این بیماری به بیمارستان مراجعه کنید. پزشک داروهای ترومبولیتیک برای رفع لخته های خونی استفاده می کند
جراحی
در صورتی که پس از 3 ساعت از بروز بیماری به بیمارستان مراجعه کنید، پزشک داروهای رقیق کننده خون تجویز می کند. همچنین اقدام به جراحی جهت برداشتن لخته های خونی می کند. روش جراحی استفاده در این روش آمبولکتومی مکانیکی است. در این روش پزشک از طریق ساق پا یا ران، یک استنت وارد سرخرگ می کند. لخته خون با استفاده از یک استنت برداشته می شود.
درمان سکته مغزی هموراژیک
سکته مغزی هموراژیک به علت پارگی سرخرگ رخ می دهد. این نوع سکته مغزی باید جهت جلوگیری از ایجاد آسیب های مغزی هر چه سریع تر درمان شوند.
روش های درمانی سکته مغزی هموراژیک
روش های درمانی سکته مغزی هموراژیک برای کاهش فشار داخل جمجمه، تخلیه هماتوم و متوقف کردن خونریزی مغزی انجام می شود. روش های کاربردی برای درمان سکته مغزی هموراژیک:
- روشهای اندوواسکولار: این روش جهت ترمیم نقاطی از رگها که دچار خونریزی هستند، کاربرد دارد.
- دارو درمانی
- درمان جراحی
روش های جراحی برای درمان سکته مغزی هموراژیک:
در صورتی که در 48 تا 72 ساعت اولیه پس از بیماری، فرد برای درمان مراجعه کند، جراحی برای درمان بیمار انجام می شود. در صورتی که بیشتر از این تعداد ساعت باشد، ابتدا باید برای ثبات وضعیت بیمار صبر کرد.
انواع روش های جراحی که در درمان سکته مغزی هموراژیک مورد استفاده قرار میگیرد:
کرانیوتومی با جراحی باز
در صورتی که هماتوم بزرگ باشد، پزشک برای تخلیه هماتوم بخشی از جمجمه را بر می دارد. این عمل باعث کاهش فشار به داخل جمجمه می شود. با برداشتن بخشی از جمجمه می توان رگی که دچار خونریزی شده است را ترمیم کرد. این روش برا زمانی که تورم بسیار زیاد است، مناسب است.
آسپیراسیون
در این روش برای تخلیه هماتوم، سوراخ کوچکی روی مغز ایجاد میشود.
مزایای این روش: با ایجاد یک سوراخ کوچکی روی مغز درمان انجام می شود.
معایب این روش: ممکن است تخلیه به خوبی صورت نگیرد.
تخلیه آندوسکوپی
این روش، یک روش کم تهاجمی است. پزشک با ایجاد سوراخ کوچکی روی جمجمه، یک لوله کوچک مجهز به دوربین به نام اندوسکوپ جهت دسترسی به منطقه هماتوم وارد مغز می کند. این روش دقت بسیاری دارد.
آسپیراسیون استریوتاکتیک
این روش برای درمانی نسبت به جراحی باز کم تهاجمی تر است. در این روش پس از بررسی محل هماتوم با سی تی اسکن، تخلیه آن با استفاده از سوراخ کردن جمجمه و ابزار مکش استفاده می شود.
کلام آخر
درمان سکته مغزی بسته به نوع سکته مغزی متفاوت است.
در صورت ایجاد لخته های خونی یا پارگی رگ های خونی سکته مغزی رخ می دهد.
سکته مغزی یک بیماری عروق مغزی است. اگر مغز اکسیژن کافی دریافت نکند، فرد دچار آسیب های مغزی می شود. سکته مغزی یک شرایط اورژانسی است.